חצילים אדומים באיטליה

מתוך: "בשוקי היצוא", היחידה לחקר שווקים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר

בעיר הקטנה רוטונדה באיטליה, הממוקמת באזור בסיליקטה בפארק לאומי בגובה 600 מטר מעל פני הים, ישנו גידול מקומי מיוחד וייחודי – חציל אדום.

 

החציל האדום, בשמו הלטיני  Solanum aethiopicum, שונה מאוד בהשוואה לחציל המוכר Solanum melongena, ויש לו מקור עתיק מסוף המאה ה-19, אשר חיילי הצבא האיטלקי הביאו אותו מאפריקה.

 

החציל האדום נראה כמו עגבנייה והוא בגודל של תפוח-עץ. שותלים אותו במאי, והשתילים יכולים להגיע עד לגובה של 70 ס"מ. כל שתיל נותן יבול של כ-5 ק"ג חצילים, מאוגוסט ועד תחילת החורף.

 

טעמו של החציל האדום מיוחד ביותר, חריף ובעל מרירות עדינה. משמרים אותו בשמן או בחומץ ומגישים אותו כמתאבן במנה העיקרית ואפילו לקינוח. נכון לעכשיו, החציל האדום מועמד לקבלת ה-PDO   – מותג גיאוגרפי אזורי.