חברת מכתשים מבצעת תצפיות לגידול אבטיח בעל ציפה צהובה. לדעת הטועמים, האבטיח בעל טעם מעולה. זהו אבטיח גדול, אליפטי, ללא גרעינים, שצבעו צהוב כעין האננס.
בעבר נוסה והופסק ייצורו של אבטיח צהוב אחר, עגול, קטן ועם גרעינים, שאף נערכו ניסיונות לייצאו, אך חסרונו העיקרי היה רגישות לפיצוצים.
שוחחנו עם שי מזרחי, אגרונום בכיר במכתשים, והוא הוסיף שהמוצר החדש נמצא בפיתוח בארץ זה שנתיים. במקביל הוא נמצא בשלב דומה גם בקליפורניה. החלוצים בגידול הם כיום בחוף כרמל ובגליל המערבי.
האבטיח מיועד בעיקר ל-fresh cut, פרי טרי, חתוך ומוכן לאכילה, הנשמר במשך ימים אחדים.