ידידנו, ישראל לוטרינגר, הלך לעולמו. צר לנו שהאיש המיוחד כבר לא אתנו. איש אדמה, איש משפחה למופת, אוהב החקלאות. גידל דור המשך נפלא, בכבוד הדדי, כאשר לצדו זוגתו, שהחזיקה את כל המשפחה. לראות את כל המשפחה בארוחת בוקר, כאשר מדי פעם נקלענו אליהם או הזמנו את עצמנו, אני ודוד רחמים. תמיד היו אלו שעתיים של נחת. אהב לשוחח אתי על הארגון וכמובן על טובת המגדלים, גם בתקופה שכבר פרש ממזכירות הארגון. המשיך ללוות אותנו במגוון הנושאים, ותמיד הייתה לו מלה טובה של עידוד.
משק לוטרינגר הוא שם דבר ומשק לדוגמא, בניהול יעיל וצנוע. המשרדים עדיין מתנהלים מקרוון, כדי לא להוציא עיניים, מודל וחיקוי לכלל החקלאים בישראל. מתמחים בגידול גזר, בעבודה קשה, בהתקדמות הדרגתית עם טכנולוגיות חדשות, מבלי לקפוץ. לא פעם אני שומע שמדברים ואומרים, שהמשק של לוטרינגר הוא משק עם מלה של כבוד, מצד כל דור הבנים, ניר, מיכה ויובל, לתפארת מדינת ישראל.
לצערי אנשים כמוהו הולכים ונעלמים. כבר כשנכנסים למשק, רואים שזה משק של איכר. דבר לא נזרק, כאילו החצר היא מוזיאון של מגובים, מחרשות, משקל ישן, וכל מה שסימן חקלאות של פעם. אכן, איפה יש עוד אנשים כאלה.
אהבתי אותו כאדם, כחקלאי וכאיש משפחה, נמשיך לזכור אותו ואת המבט המיוחד בעיניו הכחולות. בארגון הוא יחסר לנו, ולפרחיה בראש. יהיה זכרו ברוך.
מאיר יפרח
במאי 2002 הוענק לישראל לוטרינגר אות "מפעל חיים" ממועצת הירקות דאז, ואלה הדברים שנכתבו ב"מבזק ירקות" על האיש המיוחד.
פינת המלה הטובה מבזק ירקות 126
אות "מפעל חיים" הוענק לישראל לוטרינגר מגבעת חן
במסגרת החלטת מועצת הירקות, להעניק אות לחקלאים ש"מפעל חייהם" הוקדש לענף הירקות, ניתן אות הוקרה והערכה על "מפעל חיים" לישראל לוטרינגר מגבעת חן.
ישראל לוטרינגר נולד ב1922- בעיירה קטנה, בוברקא שבפולין. משפחתו מרובת הילדים התפרנסה מחקלאות זעירה וממסחר. המשפחה כולה עלתה ארצה בשנת 1936, מלבד האח הבכור מיכאל ומשפחתו, שנשארו ונספו בשואה.
המשפחה התיישבה ברעננה ובגבעת חן ועסקה בחקלאות ובעבודות חוץ. ישראל, הבן הצעיר, למד ועזר במשק של ההורים.
ישראל הצטרף לתנועת "מחנות העולים" ברעננה, ועם גרעין של מחנות העולים יצא להכשרה והיה בין מייסדי קיבוץ חמדיה שבעמק בית שאן. במלחמת השחרור חזר לרעננה, לחם במסגרת חטיבת אלכסנדרוני, ולאחריה הקים משק עצמאי ברעננה. כמקובל בזמנים ההם, היה המשק מעורב וכלל לול, רפת, גידולי ירקות, מספוא ופרדס.
בשנת 1965 רכש משק במושב גבעת חן ועבר לשם עם משפחתו. במשך השנים רכשו בניו בעזרתו שני משקים נוספים בגבעת חן והקימו חברה בע"מ, הכוללת את שלושת המשקים, ובה שותפים בניו: מיכה, יובל וניר.
המשק המשותף התרחב בממדיו, והוא כולל בית אריזה ועוסק בגידול גזר ותפוחי-אדמה לשוק המקומי וליצוא.
אלה הנימוקים למתן אות הוקרה לישראל לוטרינגר על "מפעל חיים":
* על היותו דוגמא ומופת שלאורם חונכו חקלאים וירקנים רבים בישראל.
* על תושייה ויוזמה בלתי נדלים, שבאו לידי ביטוי בפיתוח משקים יצרניים למופת, המשווקים את תוצרתם לשוק המקומי וליצוא.
* על מעוף וראייה רחבה של החקלאות בכלל וענף הירקות בפרט.
* על פעילות ציבורית ענפה ופורייה לטובת החקלאים והירקנים בישראל.
גם כיום, בהגיעו לגבורות, פעיל ישראל לוטרינגר בעבודות המשק, וגם כיום הוא מוצא זמן לפעילות ציבורית, אותה החל עוד בצעירותו, במסגרת הוועדה החקלאית האזורית, צרכנית רעננה, הוועדה החקלאית של המועצה האזורית, בייצוג אזור מגוריו במועצת הירקות ובארגון מגדלי ירקות, ועוד ידו נטויה…