מתוך עיתון "ישראל היום" – 22/04/09
דרכי הטיפול באלרגיה ברפואה המשלימה הן בעיקר באמצעות תוספי מזון כגון סקוטלריה – צמח אנטיאלרגי שמייצב תאים בגוף, וסרפד – צמח הגורם להפרשת שתן שבאמצעותה מתנקה הגוף מאלרגיה.
ד"ר מוטי לוי, הרופא הראשי של רשת מרפאות "כללית רפואה משלימה", מציין כי על מנת למנוע תופעות אלרגיות יש לצמצם בצריכת סוכר אשר מעמיס על איברים שונים בגוף כמו הכבד והלבלב, וכן מקשה על פעילותה של מערכת החיסון. "כטיפול נטורופתי באלרגיות מומלץ לכלול במזון ירקות עליים וירקות כתומים", מוסיף ד"ר לוי, "יש לשים לב לא לצרוך מזונות המכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל. מומלץ לאכול בשעות סבירות ובנחת ולא לבצע פעילויות נוספות כמו צפייה בסרט, שיחה בטלפון או קריאת עיתון בזמן הארוחה. פעילויות אלו מחלישות את המטבוליזם האנרגטי של הגוף ומאפשרות התפרצות או החמרת האלרגיות מנקודת מבטה של הרפואה הסינית".
"לסובלים מאלרגיות מומלץ לצרוך מזונות עשירים בוויטמין C ובקוורציטין כגון כרוב, ברוקולי ופלפל ירוק", אומר דוד גבאי, רוקח ראשי ב"אלטמן רוקחות טבעית", כמו כן מומלץ לאכול יוגורט ביו או ליטול טבליות של חיידקים פרוביוטיים כטיפול תומך במהלך האלרגיה". לדבריו, כדאי להקטין את צריכת הבשר ולהעלות את צריכת הדגים העשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 (כגון: סלמון, מקרל, סרדינים והרינג)