האם לבטטה אכן מקור אחד בכל העולם?
האם לבטטה אכן מקור אחד בכל העולם? חוקרים תוהים במשך שנים רבות כיצד התפשטה הבטטה לכל רחבי העולם. הבטטה היא אחד ממיני הגידולים הנצרכים ביותר בעולם, אך עדיין יש סימני שאלה לגבי מקורותיה. לאחרונה נערך [...]
האם עגבניית הצ'רי החליפה את התפוז כסמל חדשנות לאומי?
האם עגבניית הצ'רי החליפה את התפוז כסמל חדשנות לאומי? בבית האמנים בתל אביב הוצגה לרגל שנת ה-70 למדינה התערוכה ״לחן עממי״, ביוזמת מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל. התערוכה, שהיא למעשה קובץ של תערוכות [...]
יותר ירקות בהריון – פחות סוכרת מסוג 1 לילדים
במחקר, שנערך באוניברסיטת גוטנברג בשוודיה, נמצא כי ילדים שנולדו לאמהות שצרכו כמות גדולה של ירקות במהלך ההריון, עשויים לחלות פחות בסוכרת מסוג 1, המוכרת גם בשם סוכרת נעורים. 6,000 ילדים בני חמש נבחנו במחקר זה, [...]
צריכת ירקות ופירות יכולה לתרום להפחתת הסיכון הגנטי למחלות לב
חוקרים מאוניברסיטת מקמאסטר שבארה"ב ערכו מחקר, בו בדקו את השפעת הצריכה של ירקות ופירות על אנשים המועדים גנטית לסיכון גבוה למחלות לב. על פי תוצאות המחקר, אנשים עם גרסאות של גן 21p9 נמצאים בסיכון גבוה [...]
תפוחי-אדמה בתפריט אינם מונעים הפחתה במשקל
במחקר, שנערך באוניברסיטת קליפורניה דיוויס בשיתוף עם המרכז הלאומי לבטיחות מזון וטכנולוגיה בארה"ב, הראה שניתן לצרוך תפוחי-אדמה ובו זמנית להפחית במשקל. המחקר מומן על-ידי מועצת תפוחי-האדמה האמריקאית. במסגרת המחקר נבדקו 86 גברים ונשים הסובלים ממשקל [...]
הנחיות לאחסון
הנחיות לאחסון פירות וירקות