באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון

החומרים:

800 גרם תרד טרי ונקי

מלח

פלפל שחור

2 כפות חמאה או מרגרינה

1 כוס שמנת לקצפת

קורט אגוז מוסקט

6 כפות שקדים חלוטים, קלופים וחצויים

ההכנה:

מרתיחים את התרד בסיר עם מי מלח ומבשלים כ-5 דקות.

מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים, סוחטים קלות, מרסקים את התרד במעבד מזון או בעזרת סכין.

מחממים מחצית מהחמאה בסיר, מוסיפים את התרד ומחממים תוך בחישה.

מוסיפים את השמנת בהדרגה, כדי לקבל מחית עשירה ולא נוזלית מדי.

מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מחממים את שאר החמאה במחבת, מוסיפים את השקדים ומעט מלח עד שמשחימים קלות.

מפזרים אותם על התרד ומגישים מיד.