המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה

של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-8 מנות):

1 בצל גדול חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

5-4 בצלים קטנים קלופים שלמים

8 שיני שום שלמות

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

4 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות

3 שורשי פטרוזיליה מקולפים וחתוכים לטבעות

100 גרם רסק עגבניות

חצי כוס גריסי פנינה שטופים ונקיים

2 תפוחי אדמה, או בטטה בינונית, חתוכים לקוביות קטנות

1 קולרבי קלוף חתוך לקוביות קטנות

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

5 כוסות מי מרק עוף (אפשר גם מאבקת מרק עוף צח)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים אליו בהדרגה את כל המרכיבים, כאשר את רסק העגבניות ומרק העוף מוסיפים אחרונים. מרתיחים, מוסיפים את הגריסים, מערבבים היטב ואחרי רתיחה שנייה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. עם ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

ערכים תזונתיים למנה:

140 קלוריות, 3.1 גרם חלבון, 2.6 גרם שומן, 26 גרם פחמימות, 506 מ"ג אשלגן, 55 מ"ג סידן, 20 מ"ג מגנזיום  ו- 1.5 מ"ג ברזל.