באדיבות אתר "עלי קטיף"

מצרכים:

1 חבילה סלק- עלים חסלט

2 גבעולי סלרי חסלט

1 קולורבי בינוני

1 כוס גזר חתוך

1 כוס בצל קצוץ

2 כפות שמן

2 כוסות עדשים חומים

4 ליטר מרק עוף או 4 ליטר מים, 21 כפות אבקת מרק בטעם עוף או בצל בתוספת 2 עלי דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

שוטפים את סלק- העלים ואת הסלרי ומייבשים. חותכים לחתיכות קטנות (עדיף במעבד מזון). מקפלים את הקולורבי, הגזר והבצל וחותכים לקוביות קטנות ביד, או במעבד מזון. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים- מערבבים את הירקות, בוררים את העדשים, שוטפים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את מרק העוף. מביאים לידי רתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-45 דקות, עד שהעדשים מתרככים. לפני ההגשה מוציאים את עלי דפנה.