המתכון באדיבות יהודית אשבל, מושב מרחביה

החומרים:

1 בצל

1 גזר

1 גמבה

1 גבעול סלרי עם עלים

1 תפוח אדמה

לחתוך את כולם לקוביות

½ כוס גרעיני תירס

¼ ק"ג בשר טחון

4 שיני שום

2 כפות מרק עוף

לטיבול לפי הטעם: כוסברה, כמון, פפריקה, פלפל שחור

חומרים לבצקיות:

1 כוס קמח רגיל

1/2-1/4 כוס מים

3 כפות שמן, מעט מלח

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר טחון עד אשר הבשר משנה את צבעו.

2. ממלאים את הסיר מים ומוסיפים את כל הירקות.

3. מביאים לרתיחה ומטבלים פי הטעם. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.

4. מכינים את הבצקיות:

     מערבבים את כל החומרים ויוצרים בצק.

     (עליו להיות רך וגמיש. אם הבצק קשה יש להוסיף מים, אם רך להוסיף קמח).

     מרדדים את הבצק לעלה וחותכים לקוביות.

5. מוסיפים למרק המוכן ומבשלים 10 דקות.