המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

 החומרים (ל-10 מנות):

10 בצלים קטנים פרוסים דק

3 כפות חמאה או כף שמן

כפית סוכר

כפית מלח

3 כפות קמח

1.5 כפות אבקת מרק בצל

חצי כוס יין לבן יבש

1.5 כסות גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר גדול את הבצלים בחמאה או בשמן על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות. מכסים את הסיר בזמן הטיגון. מתבלים בסוכר או במלח וממשיכים לאדות את הבצל חמש דקות נוספות ללא מכסה, עד להשחמה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת המרק ובוחשים עוד כמה  דקות. מוסיפים מים עד מילוי ¾ מהסיר. יוצקים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות בסיר מכוסה על להבה נמוכה. מוסיפים פלפל ו/או מלח לפי הטעם ומגישים את המרק מעוטר בגבינה צהובה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

113 קלוריות, 5.7 גרם חלבון, 4.5 גרם שומן, 10.2 גרם פחמימות ו-0.5 גרם סיבים.