המצרכים:

2 פלפלים צהובים

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל סגול כהה

2 בצלים ירוקים צעירים

½ ספל כוסברה טרייה קצוצה

½ ספל חומץ בן-יין

מלח, פלפל לבן, סוכר לפי הטעם

2 כפות שמן לסלט

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את הפלפלים, חותכים לרצועות דקות ושוות.

מרתיחים בסיר כ-½2 ליטרים מים ומוסיפים את רצועות הפלפלים. מרתיחים במשך כ-2 דקות, מוציאים ומסננים לסיר עם מים קרים (רצוי לשים קוביות קרח במים) ומקררים היטב.

מוציאים את רצועות הפלפלים מהמסננת ומייבשים היטב.

מעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל (חתוך דק), הכוסברה, החומץ והשמן, מתבלים במלח, בפלפל לבן ובמעט סוכר, ומערבבים בעדינות.