המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-12 מנות):

3 חצילים

½ ק"ג בשר טחון (עוף, הודו, בקר או מעורב)

3 בצלים קצוצים מטוגנים עד הזהבה

1 קישוא מגורר דק

2 גזרים מגוררים דק

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

מעט פירורי לחם

מלח/פפריקה לפי הטעם

רוטב:
2 בצלים קצוצים דק

3 עגבניות קצוצות דק

½ כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט סוכר

4-3 כדורים של פלפל אנגלי

3-2 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך ומטגנים משני הצדדים. סופגים את ש\השמן בנייר סופג. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה (אפשר להוסיף ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים או צנוברים). מניחים על כל פרוסת חציל כף ממלית הבשר. מגלגלים ומניחים בתבנית כשהקצה מונח כלפי מטה.

להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל בסיר קטן, מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב כרבע שעה. מוסיפים מים, מלח ופלפל, מעט סוכר, פלפל ועלי דפנה ומאדים כעשר דקות. שופכים את הרוטב מעל פרוסות החציל המגולגלות, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך שעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10-5 דקות.

 

ערכים תזונתיים למנה:

254 קלוריות, 16 גרם חלבון, 13 גרם שומן, 16 גרם פחמימות, 3 גרם סיבים תזונתיים, 150 מ"ג אשלגן, 3 מ"ג ברזל.