המתכון באדיבות הדיאטנית מרב מור-אופיר, יועצת מדעית למועצת הצמחים

החומרים (ל-8 מנות):

חצי ראש חסה ערבית (רומאית) או כמות דומה של חסה ירוקה וסגולה

1 קופסת עלי בייבי

2 סלסלאות של תות שדה, חתוך לפרוסות בינוניות

2 ספלי פלחי פומלה קלופים (או פרי אחר)

½ כוס חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)

לרוטב:

מיץ מלימון וחצי

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל גרגירים

4 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

קורעים את החסה לפיסות ומערבבים עם עלי הבייבי, פרוסות תות השדה וחתיכות של פלחי הפומלה הקלופים. בכלי נפרד מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מפזרים את החמוציות על הירקות והפירות החתוכים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:

133 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 2.4 גרם חלבונים, 5.6 גרם שומן, מתוכם 0.75 גרם שומן רווי, 4 גרם סיבים תזונתיים, 90 מ"ג סידן, 1.2 מ"ג ברזל, 490 מ" אשלגן.