חצילון מתוק

החומרים:

1 ק"ג חצילונים

1 ק"ג סוכר

1 כפית זנגוויל טחון

1 כפית ציפורן טחון

1 כוס מיץ לימון טבעי

 

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילונים היטב. מחוררים אותם מעט מסביב ומכניסים אותם לסיר עם מים עד רתיחה. עם הרתיחה מכבים את האש ומשאירים את הסיר כמות שהוא, עד שהמים מתקררים.

מעבירים את החצילונים למסננת, ומשאירים אותם כך ללא מים.

מכניסים לסיר כוס מים עם 1 ק"ג סוכר, 1 כפית זנגוויל ו-1 כפית ציפורן ומחממים.

לאחר מספר דקות מכניסים לסיר את החצילונים ומבשלים על אש קטנה, עד שמתרככים.

לפני שמכבים את האש, מוסיפים כוס מיץ לימון טבעי.

שומרים במקרר.

 

מתכון מיוחד זה נמסר לנו ממשפחת טייב מבית שקמה, חלוצת גידול החצילונים בארץ.