במחקר, שנערך באוניברסיטת גוטנברג בשוודיה, נמצא כי ילדים שנולדו לאמהות שצרכו כמות גדולה של ירקות במהלך ההריון, עשויים לחלות פחות בסוכרת מסוג 1, המוכרת גם בשם סוכרת נעורים. 6,000 ילדים בני חמש נבחנו במחקר זה, ונמצא כי 3% מהם פיתחו סוכרת מסוג 1 או סבלו מרמות גבוהות של נוגדנים, שמצביעים על סיכון לפתח את המחלה. הסיכון היה כפול אצל ילדים שאמותיהם צרכו מעט מאוד ירקות במהלך ההריון, בעוד שאצל ילדים לאמהות שצרכו במהלך ההריון ירקות מדי יום היה הסיכון לילדים הנמוך ביותר.