מצרכים (ל 4 מנות):

6 תפו"א בינוניים פרוסים

2 דגי הרינגה מעושנים פרוסים

2 כפות בוטרגה (ביצי בורי בשעווה) קצוצים

5 שיני שום קצוץ

3 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חייב)

1/2 כפית קימל

כף רסק עגבניות

כף מיץ לימון

מלח

3 כפות שמן

1/2 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השום בסיר עם שמן.
  2. מוסיפים את הפפריקה והקימל, מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים טוב במשך דקה, מוסיפים מיץ לימון ומים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות.
  4. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ 10 דקות כשהסיר מכוסה.