10 מנות

החומרים:

400 גרם ברוקולי מוקפא (1 חבילה) מופשר

400 גרם כרובית מוקפאת (1 חבילה) מופשרת

1 כף שמן תירס

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

½ כוס חלב דל שומן (1% שומן)

3 כפות קמח תופח

1 כף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

1 גביע גבינה מלוחה עד 5% שומן

1 גביע גבינה לבנה %½ שומן

פלפל לפי הטעם

3 חלבונים

קורט מלח

1 כף מים

3 חלבונים

3 כפות פירורי לחם

מעט מרגרינה קשה לשימון התבנית

מעט פירורי לחם לזרייה בתבנית

לעיטור: 30 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הברוקולי דק מאוד ומפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב ויתרכך. מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומאדים דקות אחדות (תלוי בכמות הנוזלים המופרשת מהם).

מוסיפים את החלב ואת הקמח. מנמיכים את האש ומאדים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגבינות, בוחשים ומתבלים בפלפל לבן לפי הטעם. מגביהים את האש לשניות אחדות, בוחשים בכף עץ, מסירים מן האש ומניחים להצטנן למשך 8-6 דקות.

בינתיים מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרססים תבנית עגולה בקוטר 26 בתרסיס שמן.

שמים את החלבונים, המלח והמים בקערה ומקציפים לקצף יציב ומבריק. בשנייה האחרונה של ההקצפה מוסיפים את החלמונים. מקפלים את הקצף אל תערובת הגבינות, יחד עם פירורי הלחם, יוצקים את עיסת הברוקולי אל התבנית, מגררים עליה מעט גבינה צהובה ואופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים 25-20 דקות נוספות.