באדיבות השירותים להגנת הצומח ולביקורת – משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

 פשטידת תרד

 

מצרכים

½ ק"ג עלי תרד חלוטים (חולטים במים רותחים מספר שניות וסוחטים היטב)

150 ג' גבינה בולגרית מפוררת

150 ג' גבינה קשה (קשקבל/עמק) מגוררת

4 ביצים

3 פרוסות לחם שהושרו במים, סוחטים ומפוררים

2 כפות פירורי לחם

6 כפות שמן

מלח, פלפל

מעט גבינה צהובה מגוררת (לציפוי על הפשטידה)

 

הכנה

לשמן תבנית ולפזר מעט פירורי לחם.

לערבב היטב את כל המצרכים ולשפוך לתבנית.

לפזר מעל את הגבינה הצהובה. מומלץ להוסיף ולפזר גם מספר קוביות גבינה בולגרית ולטפטף מעט שמן זית.

לאפות בחום בינוני נמוך 160 מ"צ, בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

פשטידת פלפלים

 

מצרכים

רצועות פלפל קלוי (ניתן לקנות מוכן)

150 ג' גבינה בולגרית מפוררת

200 ג' גבינה לבנה 5%

120 ג' גבינת קשקבל מגוררת

3-4 כפות סולת

מלח, פלפל

5 ביצים טרופות

2 כפות שמיר או בזיליקום

 

הכנה

להניח נייר אפייה משומן על גבי תחתית התבנית ולסדר את רצועות הפלפלים בצורת פרח (או כל צורה אחרת שתרצו).

לערבב היטב את כל המצרכים ולשפוך בזהירות מעל הפלפלים.

לאפות בחום בינוני נמוך 160 מ"צ, בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

כשהפשטידה התקררה מעט מניחים צלחת גדולה מעל לתבנית והופכים, מסירים את נייר האפייה בזהירות.

אפשר גם לא להפוך את הפשטידה.