המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-6 מנות):

4 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

6 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן קנולה

1 ק"ג תרד – עלים טריים או קפואים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס אגוזי מלך קצוצים, לא קלויים

4 ביצים

3 כפות פירורי לחם

250 גרם גבינה צפתית/בולגרית 5% מעודנת, מגורדת דק

תבלינים לפי הטעם:

קצח/פלפל שחור גרוס עבה, שומשום, מלח

אפשר להוסיף כף אבקת מרק כלשהי (לא חובה)

אופן ההכנה:

מטגנים במחבת את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והפטרוזיליה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים את העיסה עם שאר החומרים, שמים בתבנית ואופים בתנור למשך 30-25 דקות בחום של 180 מעלות.

ערכים תזונתיים למנה:

373 קלוריות, 18 גרם חלבון, 75 מ"ג ויטמין C, 318 מ"ג סידן, 25 גרם שומן, 143 מ"ג מגנזיום, 19 גרם פחמימות, 1,123 מ"ג אשלגן, 8 מ"ג ברזל.