המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
4 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
6 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן קנולה
1 ק"ג תרד – עלים טריים או קפואים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים, לא קלויים
4 ביצים
3 כפות פירורי לחם
250 גרם גבינה צפתית/בולגרית 5% מעודנת, מגורדת דק
תבלינים לפי הטעם:
קצח/פלפל שחור גרוס עבה, שומשום, מלח
אפשר להוסיף כף אבקת מרק כלשהי (לא חובה)
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והפטרוזיליה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים את העיסה עם שאר החומרים, שמים בתבנית ואופים בתנור למשך 30-25 דקות בחום של 180 מעלות.
ערכים תזונתיים למנה:
373 קלוריות, 18 גרם חלבון, 75 מ"ג ויטמין C, 318 מ"ג סידן, 25 גרם שומן, 143 מ"ג מגנזיום, 19 גרם פחמימות, 1,123 מ"ג אשלגן, 8 מ"ג ברזל.