המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 החומרים (ל-6 מנות):

2 פלפלים אדומים

1 פלפל ירוק

2 פלפלים צהובים (או אחד צהוב ואחד כתום)

100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת דק

150 גרם גבינה צפתית 5% שומן מעוכה

3 כפות גבינת פרמזן או צהובה מגורדת

3 כפות קמח מלא או פירורי לחם או קוואקר טחון

3 ביצים

5 שיני שום מעוכות או כתושת

פלפל שחור גרוס עבה ותבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים בתנור וכשהם משחימים מעט שופכים אותם מתחת לברז. מורידים את הקליפה וחותכים לרצועות עבות. מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים את הפלפלים הקלויים. שופכים לתבנית עגולה או מלבנית ואופים תחילה ב- 190 מעלות למשך 10 דקות, ואחר כך כ- 45 דקות בחום של 160 מעלות עד להזהבה. מומלץ להגשה עם סלט ירקות עשיר.

ערכים תזונתיים למנה:

115 קלוריות, 12 גרם חלבון, 5.5 גרם שומן, 4.3 גרם פחמימות, 180 מ"ג אשלגן, 16 מ"ג מגנזיום, 70 מ"ג סידן, 1 מ"ג ברזל