4 מנות

החומרים:

1 פרגית במשקל של כ-1,300 גרם

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים

1 פלפל צהוב

1 בצל בינוני

3 כפות שמן

4-3 כפות קמח

1 תפוז שלם

1 כפית מיורן

2 שיני שום כתוש

½ כוס יין לבן יבש

מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה:

מפרקים את העוף החי לרבעים, מתבלים ומקמחים.

בסיר שטוח מחממים את השמן, מטגנים בו את רבעי העוף טיגון קצר משני הצדדים.

מוציאים את העוף מהטיגון ומניחים בתבנית אפייה קטנה או בתבנית פיירקס.

בשומן שנשאר בסיר מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ דק, עד לצבע זהוב. מנקים את הפלפלים, חותכים לקוביות גדולות ומוסיפים לבצל. מוסיפים את השום הכתוש והמיורן ומערבבים קלות, מתבלים ומורידים מהאש.

חותכים את התפוז לשמיניות ומניחים על רבעי העוף. יוצקים מעל את תרביך הפלפלים והיין.

מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים בתנור חם, 200-180 מעלות, למשך כ-15 דקות.