מצרכים (ל 4 מנות)
לפירה בטעם שום:
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
4 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים טריות
מלח
למלית הבשר:
3 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה קצוץ
2 כפות שום קצוץ
2 בצלים סגולים פרוסים דק
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- פירה בטעם שום: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך. מסנים ומועכים למחית.
- בסיר נפרד, מבשלים את השום בשמן הזית על אש קטנה מאוד במשך 10 דקות. חשוב לשמור על אש קטנה כדי שהשום יתבשל ולא יעבור טיגון.
- מועכים את השום בתוך שמן הזית, מוסיפים לפירה ומתבלים לפי הטעם. מניחים לפירה להצטנן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
- מלית בשר: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים. נזהרים לא לטגן את הבשר יתר על המידה כדי שלא יתייבש.
- מורידים מהאש ומניחים את התערובת במסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
- הרכבת המאפה: משמנים תבנית אינגליש קייק בשמן זית ויוצקים לתחתיתה שכבת פירה בעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מעל מניחים את תערובת הבשר הטחון, עליו לסדר שכבה של פרוסות ביצים קשות ומסיימים בשכבת פירה בעובי 1 ו-1/2 ס"מ.
- מברישים בעזרת מברשת טבולה בשמן זית את השכבה העליונה של הפירה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות עד השחמה.