סלט גזר ופקאן סיני – באדיבות פסקל פרץ-רובין מחברת הספר "המטבח הקל של פסקל"
סלט גזר מפתיע ביופיו ובטעמו. התוצאה סוחטת מחמאות וגוררת חלוקת המתכון לכל הנוכחים.
החומרים ל=8 מנות:
לסלט:
6-5 גזרים, מגוררים
צרור עירית, קצוצה דק
100 גר' פקאן סיני, מרוסק גס
לרוטב:
1/2 כוס שמן צמחי
1/3 כוס חומץ הדרים
3/4 כפית מלח
2 כפות שטוחות סוכר דמררה
1 שן שום גדולה, כתושה
אופן ההכנה:
1. מערבבים גזר ועירית בקערת הגשה שקופה.
2. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הגזר.
3 מערבבים את הסלט ומפזרים מעל פקאן.
טיפסקל
אפשר להחליף את סוכר הדמררה ב=½1 כפות סוכר לבן