כדורי בשר בבמיה
כמו צייר שיודע שלמשיחת האוקר הזו הוא יוסיף לבן שינצוץ כמו סוכר, כך יודעת נירה רוסו שבמיה פירושה בצל, פילה-עגבניות, שמן זית, לימון, פטרוזיליה, קמצוץ-סוכר, פלפלים וקצת עלי גפן טריים
יש לי כמה קולגות ממוצא טורקי, ואני יודעת שברגע זה נדרכים אצלם החושים כי הם מרחרחים כבר מתכון מהבית. מה שנכון. לפעמים אני מתקשה להאמין שמקורותיי הם בלודג'. אחרי כה הרבה שנות כניעה מוחלטת לאמנות ולצבע הבישול הטורקי (והיהודי-ספרדי בפרט) אני כבר מרגישה את כן-הציור בקצות האצבעות.
כמו צייר שיודע שלמשיחת האוקר הזו הוא יוסיף לבן שינצוץ כמו סוכר, כך יודעות האצבעות שבמיה פירושה בצל, פילה-עגבניות, שמן זית, לימון, פטרוזיליה, קמצוץ-סוכר, פלפלים וקצת עלי גפן טריים, קצוצים דק מאוד.
ובשר, בטח שבשר. הוא הרי תוסף טבעי לסיר כזה, ואת כדורי הבשר האלה אוכלים קרים, או בטמפרטורת החדר, ורצוי שיהיה איזה אורז פשוט בסביבה, ועוד זילוף של לימון לא יזיק.
ולא תאמינו, יש גם אופציה צמחונית!
קרעי גבינה צפתית, כשזורקים אותם לתבשיל הלוהט, הם נמסים ותופחים באופן שובה-חיך.
אלה שאינם מהתפוצה, שמעבירים במוחם עכשיו קטע של במיה-ריר-איחס – בחרו תרמילי במיה קטנים ועשו מה שכתוב כאן.
החומרים הדרושים:
לכדורי הבשר:
חצי ק"ג בשר בקר טחון טרי ורזה
ביצה
כף פירורי לחם
מלח ופלפל
לתבשיל:
4 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים גס
חצי קילו תרמילי במיה קטנים (אפשר גם קפואים)
2 קישואים קטנים, לא קלופים, חתוכים לקוביות
חצי ק"ג עגבניות בשלות מאוד, קצוצות
2 כוסות מיץ עגבניות
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופציה:
כ-3 עלי גפן קרועים, שגבעולם הוסר מהם
כפית גדושה פפריקה
מיץ מלימון אחד
1 כף גדושה סוכר (לפחות! אני אוהבת לשים יותר, כך שיתקבל תבשיל חמוץ מתוק)
מלח ופלפל לטעם
הכנה:
קוטמים את ראשי תרמילי הבמיה.
מחממים את שמן-הזית בסיר כבד בעל מכסה הדוק, מוסיפים את הבצל ואת תרמילי הבמיה ומזהיבים תוך ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את קוביות הקישוא לעוד כמה דקות ערבוב.
שמים במעבד מזון את מיץ העגבניות, העגבניות, הפטרוזיליה ועלי הגפן ומרסקים.
מוסיפים לסיר את כל יתר החומרים של כדורי הבשר ויוצרים מן התערובת כדורים. מגלישים לתוך הרוטב הלוהט.
מבשלים על להבה גדולה עד רתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. מגישים חם, פושר או קר, עם זילוף נוסף של לימון.
במקום בשר:
קורעים 200 גרם גבינה צפתית משובחת לקרעים וכשהתבשיל רותח זורקים אותם לסיר ומכסים. מבשלים 20 דקות. הגבינה נמסה ותופחת.