עוגת תפוחי אדמה וצימוקים

המצרכים:

250 גר' תפו"א

250 גר' קמח

75 גר' חמאה

ביצה

15 גר' שמרים

3 כפות מים

50 גר' אבקת סוכר

100 גר' צימוקים שחורים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מקלפים ומועכים.
  2. מוסיפים את החמאה, הקמח, הביצה והצימוקים ומערבבים.
  3. בכלי נפרד מערבבים יחד את המים , חצי מכמות אבקת הסוכר והשמרים.

מחכים לתסיסה.

  1. מוסיפים את תערובת השמרים לשאר המרכיבים ומאחדים למסה אחת.
  2. מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ומתפיחים כשעה.
  3. אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות.
  4. לאחר הפריסה מנפים אבקת סוכר מעל.