החומרים:

50 גרם גזר קלוף ומרוסק דק

150 גרם אגוזים (או שקדים) גרוסים דק

5 ביצים

250 גרם סוכר

100 גרם קמח

½ חבילת אבקת אפייה

קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון

קורט מלח – תמצית וניל

 

לציפוי:

150 גרם אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר, עד שתתקבל עיסה קטיפתית.

מוסיפים את הקליפה המגוררת ומיץ הלימון, מערבבים את אבקת האפייה עם הקמח ומוסיפים לעיסה, מערבבים בעדינות.

מוסיפים את האגוזים או את השקדים, הגזר וקורט המלח ותמצית הווניל.

מקציפים את החלבונים לקצף קשה ומערבבים בעדינות עם העיסה.

משמנים תבנית קפיצית מס' 16 ומקמחים אותה. ממלאים עם התערובת ואופים בתנור בחום בינוני – 180 מעלות, במשך כ-50-40 דקות. מקררים את העוגה ומצפים בציפוי.

 

אופן הכנת הציפוי:

מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק.

יוצקים מייד על העוגה המקוררת.