המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-10 מנות):
1 כוס נבטוטים מעורבים (יש בחנות הירקות) או שעועית לבנה מבושלת מסוננת וקרה
½ כרוב חי מגורד דק
2 גזרים מרוסקים
1 קולרבי מרוסק דק
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס בצל ירוק חתוך דק
3 שיני שום כתושות
12 זיתים שחורים חצויים או כוס פטריות חתוכות (לא חובה)
לרוטב:
3 כפות חומץ בלסמי
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס שמן זית בכבישה קרה
1 כף דבש או סילאן
4 כפות צנוברים קלויים או גרעיני חמנית קלויים קלות במחבת
1 כף עלי נענע קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהצנוברים ועלי הנענע. מערבבים את שתי התערובות, מוסיפים את הצנוברים או גרעיני החמנית הקלויים, מקשטים בעלי נענע.
ערכים תזונתיים למנה:
133 קלוריות, 1.5 גרמים חלבון, 10.4 גרם שומן, 8.3 גרם פחמימות, 64 מ"ג אשלגן, 1.3 מ"ג מגנזיום, 13.7 מ"ג סידן, 0.2 מ"ג ברזל.