תפוח אדמה – ידוע כעשיר בשלל ויטמינים ומינראלים כמו: אשלגן, מגנזיום, ברזל, ויטמינים K, C, B6, וסיבים תזונתיים. בנוסף התפו"א מכיל  רכיבים כמו גלוטאתיון המשמש כנוגד חמצון המגן על הדנ"א בתאי הגוף ומחקרים מראים שהוא עשוי לתרום הגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן, שומר על הכבד ומחזק את המערכת החיסונית.

 

 

חומרים (6 מנות):

½ ק"ג תפוחי אדמה

1 בצל קטן

1 גזר

3 גבעולי סלרי

3 כפות שמן זית

3 גבעולי פטרוזיליה

3 גבעולי שמיר

מלח, פלפל

4 שיני שום כתושות

25 גרם מרגרינה או חמאה

2 כפות קמח

 

 

לקישוט:

1 כף שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה, בצל והגזר וחותכים לקוביות קטנות. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות.
  2. בסיר גדול מחממים מעט את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי, תוך בחישה מדי פעם, עד שהירקות מתרככים מעט אך לא משחימים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ו-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מניחים למעלה את הפטרוזיליה והשמיר, מוסיפים מעט מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים, כ-20 דקות.
  4. מסלקים את עשבי התיבול. מתיכים במחבת את החמאה או המרגרינה. מוסיפים את השום ובוחשים דקה. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שמזהיב. מוסיפים מצקת מלאה מנוזלי המרק ומערבבים היטב. מחזירים את הרביכה שהתקבלה למרק הרותח ומערבבים עד שהמרק מסמיך.
  5. לפני ההגשה מתקנים את התיבול במלח ופלפל וזורים את השמיר על פני המרק.