באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון

החומרים:

2 כוסות תרד רחוץ חתוך לרצועות

500 גרם תפוחי-אדמה (3-2 בינוניים) חתוכים לקוביות

2 בטטות חתוכות לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

8 כוסות מים

1 קופסא גרגירי חומוס

1 כפית כמון

2 כפות שמן זית

2 כפות אבקת מרק עוף (או מרק זך)

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמה טיפות מיץ לימון

3-2 ענפי מנטה

ההכנה:

מחממים סיר רחב וכבד, מכניסים את הכמון תוך נענוע ומיד מוסיפים את השמן.

מוסיפים את הבצל, מזהיבים מעט.

מוסיפים את תפוחי-האדמה, הבטטות והנוזלים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים אבקת מרק ותבלינים, מיץ לימון וענפי מנטה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים (כ-30 דקות).

מוסיפים את גרגירי החומוס ואת עלי התרד החתוכים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.

משפרים את התיבול לפי הטעם (מומלץ להוסיף מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לכל מנה).