באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
2 כוסות תרד רחוץ חתוך לרצועות
500 גרם תפוחי-אדמה (3-2 בינוניים) חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
8 כוסות מים
1 קופסא גרגירי חומוס
1 כפית כמון
2 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק עוף (או מרק זך)
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמה טיפות מיץ לימון
3-2 ענפי מנטה
ההכנה:
מחממים סיר רחב וכבד, מכניסים את הכמון תוך נענוע ומיד מוסיפים את השמן.
מוסיפים את הבצל, מזהיבים מעט.
מוסיפים את תפוחי-האדמה, הבטטות והנוזלים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים, מיץ לימון וענפי מנטה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים (כ-30 דקות).
מוסיפים את גרגירי החומוס ואת עלי התרד החתוכים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
משפרים את התיבול לפי הטעם (מומלץ להוסיף מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לכל מנה).