ציר ירקות:

חותכים לקוביות גדולות: 2 בצלים, 4 גזרים, כרישה אחת, שורש ראש סלרי. מוסיפים 3 ליטרים מים ומביאים לרתיחה.

מסננים ומשתמשים בנוזל למרק (את הירקות זורקים).

 

חומרים (10-8 מנות):

500 גרם עדשים כתומים

1.6 ליטר ציר ירקות

שמן זית לאידוי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

כמון לפי הטעם

זר כוסברה טרייה קצוצה

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית ומאדים קלות את השום. מוסיפים עדשים וציר ירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות (עד שהעדשים רכות ומתפוררות), מוסיפים מלח, פלפל, כמון וכוסברה.

טוחנים היטב במעבד המזון ומתקנים תיבול.

בהגשה – מוסיפים מעט מיץ לימון וכוסברה קצוצה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

כ-200 קלוריות, 3 גרם שומן, 16 גרם חלבון, 31 גרם פחמימות ו-0 מ"ג כולסטרול.

המתכון באדיבות השפית הדסה וולף, ממסעדת "קום איל פו קפה"