החומרים:
מים להשריה
400 גרם אפונה יבשה
4 כוסות מים
3 כפות מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 שיני שום כתוש
1 כף אבקת מרק פטריות
½ כפית מלח
קורט סוכר
קורט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
בוררים ורוחצים את האפונה ומשרים במים למשך הלילה.
מסננים את האפונה. מניחים בסיר, יוצקים מים נקיים ומרתיחים. מורידים את הקצף ומבשלים בסיר סגור על אש נמוכה, עד שהאפונה רכה.
ממיסים את המרגרינה ומטגנים את הבצל עד זהוב. מרסקים את הגזר על מגררת גסה, מוסיפים לבצל עם שום כתוש ומטגנים כ-3 דקות.
זורים את אבקת מרק הפטריות על הגזר, בוחשים כדקה ומוסיפים לאפונה. מבשלים את המרק כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים חם.
זורים פטרוזיליה קצוצה דק על המרק.