8.2.2006
החומרים:
10 חצילונים
400 גרם גבינת פרמזן מגוררת
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 שיני שום כתושות
חצי כף מלח גס
1 כף שמן זית
2 כפיות בזיליקום קצוץ
3 ביצים
1 כפית פלפל לבן או שחור
אופן ההכנה:
שוטפים את החצילונים ומסירים את העוקצים. חוצים כל חצילון לאורכו ומרוקנים את פנים החצילון בעזרת סכין.
מניחים את החצילונים על תבנית משומנת ומורחים את הפנים של כל חצילון בשמן זית, בעזרת מברשת. מפזרים לתוך כל חצילון מספר קטן של גרגרי מלח עבה, מפזרים כפית פרמזן לכל מחצית חצילון ומכניסים לתנור ל-10 דקות ב-200 מעלות.
מוציאים את התבנית. מערבבים את יתרת גבינת הפרמזן, השום הכתוש, בזיליקום, פלפל שחור וביצים וממלאים כל חצילון. מפזרים מעל כל חצילון את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור עד שיזהיב. מגישים חם.
מתכון מיוחד זה נמסר לנו ממשפחת טייב מבית שקמה, חלוצת גידול החצילונים בארץ.