באדיבות "עלה ירוק", משק כהן, הוד השרון
החומרים:
800 גרם תרד טרי
2 כפות חמאה
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
6 ביצים
1 כוס גבינה צהובה מגוררת (30 גרם)
1 פרוסת בצל
ההכנה:
מרתיחים תרד רחוץ ונקי במי מלח במשך כ-3 דקות, מסננים וסוחטים היטב.
מרתיחים את החלב, מוסיפים בצל, עלה דפנה, כדורי פלפל ומורידים מהאש. מכסים ומשאירים 10-5 דקות, כדי שהחלב יספוג את טעם התבלינים. מסננים את החלב.
ממיסים 2 כפות חמאה בסיר כבד. מוסיפים את הקמח תוך בחישה מהירה. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה כדקה, עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את החלב תוך בחישה, מרתיחים תוך בחישה, מוסיפים מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה במשך 3 דקות.
מוסיפים מעט אגוז מוסקט.
מכינים 6 ביצים עלומות (מבשלים במים עם חומץ ללא קליפה במשך 4 דקות). מעבירים את הביצים לכלי עם מים קרים.
מחממים 2 כפות חמאה במחבת, מוסיפים את התרד, הפלפל ואגוז המוסקט. מעבירים לתבנית משומנת.
מייבשים את הביצים ומניחים על התרד. מרתיחים שוב את רוטב החלב, מוסיפים את החלמונים תוך בחישה ואחר-כך 2/3 כוס גבינה צהובה. מתקנים את התיבול לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על התרד והביצים, מפזרים 1/3 כוס גבינה צהובה, ואופים בתנור עד שהגבינה משחימה. מגישים מיד.