המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, מחוז שרון-שומרון

החומרים (ל-5 מנות):

½ ק"ג תפוחי אדמה

1 ליטר מים

1 כף קמח

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

½ גביע לבן

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים במים כ-30 דקות.

מכינים רביכה מהקמח עם מעט מים ומוסיפים למרק, תוך כדי בחשה. מתבלים ומבשלי עד ריכוך.

לפני ההגשה מוסיפים את הלבן ומעטרים בפטרוזיליה.

ערכים תזונתיים למנה:

100 קלוריות, 4.3 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 1.7 גרם שומן, 1.5 גרם סיבים, 430 מ"ג אשלגן.