החומרים:

2 לימונים

12 קלחי ארטישוק

8 גבעולי בצל ירוק

2 שיני שום

9 כוסות מרק עוף

250 גרם מרגרינה

2 כפות קמח

1 כפית טימין

שלושה רבעי כפית אגוז מוסקט מגורר

½ כפית עלי דפנה טחונים

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

סוחטים 2 לימונים ושופכים לסיר גדול עם מים.

מנקים היטב את קלחי הארטישוק, חותכים לרבעים, מכניסים לסיר המים והלימון ומביאים לידי רתיחה. מבשלים 15 דקות על אש קטנה.

מעבירים את קלחי הארטישוק למעבד מזון ומוסיפים את גבעולי הבצל הירוק, 2 שיני שום וכוס מרק עוף. מעבדים בלהב פלדה, עד לקבלת מחית חלקה.

ממיסים בסיר גדול את המרגרינה, מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי בחישה. מוסיפים 2 ליטרים (8 כוסות) מרק עוף ואת מחית הארטישוק.

מוסיפים לסיר את הטימין, אגוז המוסקט, עלי הדפנה ופלפל ומלח לפי הטעם. בוחשים עד לרתיחה ומבשלים באש נמוכה במשך כ30- דקות, בסיר מכוסה. מגישים חם.