המתכון באדיבות השף  ד"ר רני פולק, הדסה אופטימל

החומרים (ל-8 מנות):

1 כוס עדשים אדומות

2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

6 שיני שום קצוצות

חצי חבילת כוסברה קצוצה

4 שומר חתוכים לפרוסות

3 כפות מיץ לימון

חצי לימון עם הקליפה חתוך לפרוסות דקות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

6 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

הרתיחו את המים עם המלח על להבה גדולה ובשלו את העדשים כ- 30 דקות. מדי כמה דקות הסירו את הקצף שמצטבר מעל.

במחבת חממו את השמן והשחימו את הסלרי והשום כשתי דקות. הוסיפו את הכוסברה והשומר למחבת, תבלו במלח ופלפל וטגנו כשתי דקות נוספות. הוסיפו את תוכן המחבת לסיר ובשלו עוד 20 דקות. הוסיפו את מיץ הלימון והשומר הפרוס ובשלו עוד 3 דקות.

תקנו טעמים עם מלח ופלפל. ניתן להגיש עם מעט כוסברה קצוצה ויוגורט.

ערכים תזונתיים למנה:

226 קלוריות, 36.3 גרם פחמימות, 12.7 גרם חלבון, 4.25 גרם שומן (מתוכם 0.8 גרם שומן רווי), 5.2 מ"ג ברזל ו- 164 מ"ג סידן.