המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-6 מנות):

6 גזרים חתוכים לטבעות

½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות

1 כוס עדשים כתומות

4 בצלים קצוצים דק

7 שיני שום כתושות

2 עלי כרישה (לוף)

2 כפות שמן זית

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

מעט כורכום

 

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מטגנים את הבצלים ואת שיני השום בשמן הזית. מוסיפים את כל החומרים האחרים וממלאים במים עד לכיסוי. מבשלים היטב עד שמתקבלת מעין עיסה רכה ומכבים את האש. מניחים לצינון ומרסקים הכל בבלנדר. מגישים עם קישוט של עלי פטרוזיליה או נענע.

 

ערכים תזונתיים למנה:

128 קלוריות, 3 גרם חלבון, 4 גרם שומן, 20 גרם פחמימות, 625 מ"ג אשלגן, 33 מ"ג מגנזיום, 100 מ"ג סידן, 2 מ"ג ברזל, 8,000 יחידות קרוטן.