המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-8 מנות):

2 כפות שמן (קנולה/זית)

3 בצלים קצוצים

6 שיני שום קצוצת

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 כרובית מפורקת לפרחים

4 בצלים ירוקים קצוצים

3 כפות שמיר קצוץ

2 כפות רוטב סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

אגוז מוסקט או ג'ינג'ר (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את הבצל ואת השום בסיר גדול. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטה והכרובית ומאדים כמה דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והשמיר לדקה של אידוי. מתבלים ומוסיפים רוטב סויה, מים לכיסוי הירקות ואז שתי כוסות מים נוספות. מבשלים שעה. מרסקים בבלנדר ומגישים. ניתן לפזר עירית קצוצה מעל כל מנה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

97 קלוריות, 3.5 גרם חלבון, 2.5 גרם שומן, 15 גרם פחמימות, 545 מ"ג אשלגן, 25 מ"ג מגנזיום, 56 מ"ג סידן, 1.5 מ"ג ברזל, 12.5 מ"ג קרוטן.