באדיבות מועצת הצמחים 

חומרים (ל-6  מנות):

5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים

2 פלפלים אדומים קצוצים

1 כוס עדשים כתומות

¼ כוס שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום כתושות

8 כוסות מרק עוף חם מאוד

1 כף זרעוני כוסברה כתושים

1 כפית כמון

קורט כורכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

פלפל אדום גרוס לפי הטעם

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1.      מחממים את השמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים מעט את הבצל. מוסיפים את הגזר והפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים 2 דקות נוספות. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, המלח, הפלפל השחור והפלפל האדום לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות. מעבירים את המרק לבלנדר ומרסקים עד קבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ-5 דקות נוספות. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:

155 קלוריות, 14.5 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 1.2 גרם שומן רווי, 6 גרם סיבים תזונתיים, 403 מ"ג אשלגן, 39 מ"ג סידן, 1.8 מ"ג ברזל, 28 מ"ג  מגנזיום, 180 מ"ג נתרן, 89 מק"ג פולאט, 376 מק"ג ויטמין A, 58 מ"ג ויטמין C, 1.8 מ"ג ויטמין E.