המתכון של חזרת

החומרים:

300 גרם חזרת

1 ק"ג סלק

1 כוס חומץ הדרים

מלח

סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את הסלק בקליפתו, מסננים, וכאשר הסלק מתקרר מסירים את הקליפה, שוטפים את החזרת, חותכים לחתיכות ומרסקים במעבד מזון בעזרת הלהב, יחד עם כוס חומץ הדרים.

מגררים את הסלק על מגררת (פומפייה).

מערבבים את הסלק עם החזרת ומוסיפים סוכר ומלח לפי הטעם.

משאירים את התערובת מכוסה מחוץ למקרר למשך 24 שעות (הקפדה על כך שהתערובת תמיד מכוסה היא חיונית לשמירת טעמה המיוחד של החזרת).

לאחר 24 שעות בודקים את התערובת, אם יש צורך מוסיפים תבלינים (סוכר או מלח) ומגישים לשולחן או שומרים מכוסה במקרר.

באדיבות אריקה כהן, שנאר תקשורת