החומרים:

1 ק"ג תפוחי-אדמה

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

קורט מלח

50 גרם חמאה

2 בצלים גדולים קצוצים

4 כפות שמנת מתוקה עמידה

250 גרם גבינת עמק מגוררת

3 ביצים

פלפל שחור טחון (לפי הטעם)

אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי-האדמה, חוצים לאורכם, מוסיפים מים קרים ומלח ומבשלים כ-20 דקות.

ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד להזהבה.

מסננים את תפוחי-האדמה מהמים ומועכים בתוך הסיר, מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת, הגבינה, הפטרוזיליה, התבלינים והבצל (כולל המיצים שהצטברו במחבת).

מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים לתערובת, מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוצק ומערבבים בתנועות קיפול יחד עם תערובת תפוחי-האדמה.

מעבירים לכלי אפייה ואופים כ-20-15 דקות בחום בינוני-גבוה (200 מעלות). כאשר התערובת מזהיבה ומוצקה – הסופלה מוכן.

מגישים בתוספת סלט עגבניות או ירקות מאודים בחמאה.