המתכון באדיבות השף  ד"ר רני פולק, הדסה אופטימל

 כריך לחם חי עם סלט טונה ועלי בייבי

החומרים:

2 פרוסות לחם חי

חופן עלי בייבי

4 קופסאות טונה במים

גמבה

חצי בצל סגול

3 מלפפונים

כפית מיונז

מיץ משני לימונים

פלפל ומלח לפי הטעם

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הירקות, חוץ מעלי הבייבי, במעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הטונה, המיונז, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. יוצרים כריך משתי פרוסות הלחם, עם שתי כפות מסלט הטונה ועלי הבייבי, אורזים ומציידים את ילדים.

ערכים תזונתיים לכריך:

196 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 3 גרם שומן.

 כריך לחם דגנים עם גבינה וממרח פלפלים אדומים

החומרים:

2 פרוסות לחם דגנים

כף גבינה לבנה 5% שומן

3 עלי בזיליקום

1 ק"ג פלפל אדום

2 שיני שום

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מנקים את הפלפלים מגרעינים וקוצצים אותם במעבד מזון. מעבירים את הפלפלים לווק ומצמצמים אותם עם מלח ופלפל ועם שיני השום. יוצרים כריך משתי פרוסות הלחם, עם כף מהממרח, כף מהגבינה ועלי בזיליקום, אורזים ומציידים את הילדים.

ערכים תזונתיים לכריך:

186 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 4 גרם שומן, 78 מ"ג סידן.