פאי ארטישוק ירושלמי

החומרים לבצק:

100 גרם מרגרינה

2 חלמונים

¼ כוס חלב

½1 כוסות קמח

 

החומרים למלית:

400 גרם ארטישוק ירושלמי

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

מעט רוזמרין או תימין

מלח ופלפל

 

החומרים לציפוי:

2 כפות גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון, לקבלת כדור. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי.

מרככים את הארטישוק הירושלמי בקליפתו, בבישול בסיר או במיקרוגל, עד שמתחיל להתרכך.

מצננים מעט, קולפים ופורסים. מניחים בתוך קלתית בצק עם מעט מאוד רוזמרין או טימין, מלח ופלפל.

מערבבים את הביצים והשמנת ויוצקים על פרוסות הירק. מפזרים גבינה צהובה.

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

 

באדיבות אלינוער רבין