המתכון באדיבות מועצת הצמחים
החומרים (ל-4 מנות):
3 תפוחי אדמה
3 עגבניות
1 בצל גדול, פרוס לטבעות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
חולטים את העגבניות במים רותחים במשך כחמש דקות. קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, טבעות הבצל, שמן הזית והשום הכתוש. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית חסינת אש. מניחים למעל האת גבעולי הרוזמרין. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 25 דקות. מגישים מיד.
ערכים תזונתיים למנה:
155 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים, 5 גרם שומנים, מתוכם 0.75 גרם שומן רווי, 2.5 גרם סיבים תזונתיים, 553 מ"ג אשלגן, 1.2 מ"ג ברזל, 35 מ"ג מגנזיום, 20 מ"ג ויטמין סי, 1 מ"ג ויטמין אי.