המתכון באדיבות שירה נחושתן, דיאטנית במרכז הרפואי זיו בצפת
החומרים לכ-20 לביבות (25-20 גרם ליחידה):
3 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה
1 בצל
3 ביצים
1 כף פירורי לחם מלא
1 כף קמח מלא
פלפל ומלח לפי הטעם
2-1 כפות שמן קנולה / זית
אופן ההכנה:
מגרדים את הבטטות, תפוח האדמה והבצל. סוחטים אותם ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר המרכיבים. מורחים מחבת טפלון במעט שמן זית או בשמן קנולה, יוצרים לביבות קטנות ושטוחות בעזרת כף ומניחים על המחבת. מטגנים את הלביבות משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
ערכים תזונתיים ללביבה:
58 קלוריות, 1.75 גרם שומן, 1.65 גרם חלבון, 5 גרם פחמימות.