כרוב כבוש
החומרים:
-
כרוב לבן חתוך לקוביות (בכמות המספיקה לצנצנת של 5 ליטרים)
-
ענף של סלרי אמריקאי
-
8-7 שיני שום חצויות
-
עלי דפנה
-
4 גרגרי פלפל אגלי
-
חצי ליטר חומץ
-
6 כפות מלח
אופן ההכנה:
דוחסים בתוך צנצנת של 5 ליטרים את קוביות הכרוב הלבן, הסלרי, שיני השום, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.
בקערה נפרדת שמים 3.5 ליטרים מים וחצי ליטר חומץ. מוסיפים 6 כפות מלח גדושות ומערבבים עם מטרפה עם שהמלח נמס.
שופכים את הנוזלים לתוך הצנצנת, עד שהתחמיץ מכסה את הכרוב.
מטלטלים קלות את הצנצנת להוצאת האוויר. משלימים את הוספת התחמיץ עד שיכסה הכל וסוגרים את הצנצנת היטב. מוודאים שלא נשאר בפנים אוויר.
מניחים במקום חמים למשך עד 40 שעות.
ניתן להוסיף פלפל חריף לפי הטעם.
באדיבות מאיר פלאט ארביב, השף של מסעדת בבל'ה, המתמחה באוכל מזרח אירופי