החומרים:

1 ראש כרובית

4 כוסות מים

1 כפית מלח

מרגרינה לשימון התבנית

2 כפות פירורי-לחם

קופסת גבינה קוטג'

100 גרם גבינה בולגרית או מלוחה

50 גרם פקאנים קצוצים

 

החומרים לרוטב:

2 כפות מרגרינה

2 כפות קמח

1 כוס חלב קר

1 כף אבקת מרק

¼ כפית אגוז מוסקט מגורר (לא הכרחי)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

מנקים היטב את הכרובית ומבשלים במי מלח רותחים, עד שהכרובית מתרככת. מסננים וחותכים לחתיכות.

מבשלים ומכינים רוטב לבן ומערבבים עם הכרובית המבושלת.

משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה את התערובת.

מפזרים מעל לתערובת פירורי-לחם, מעל הפירורים גבינת קוטג', מעל הגבינה – גבינה בולגרית ופקאנים קצוצים.

אופים בחום בינוני כ-40 דקות, עד שמקבלים צבע חום.

מקררים מעט לפני שחותכים למנות.

 

גיוון: אפשר ללא גבינה בולגרית. מוסיפים קופסת גבינת קוטג' ומתבלים בכף אבקת מרק בצל או פטריות.

אפשר להכין מתכון זה עם קישואים, ובהכנת הרוטב יש להוסיף עוד כף קמח.