החומרים:

1 ק"ג לפת

1 סלק קטן

מלח (כפית לכל כוס מים)

1 כף חומץ

כ-6 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

רוחצים היטב את הלפת, לא קולפים אותה. פורסים אותה לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.

רוחצים היטב את הסלק ופורסים אותו לפרוסות.

מניחים את פרוסות הסלק בתחתית הצנצנת, עליהן מניחים את פרוסות הלפת, ועליהן שופכים 1 כף חומץ.

מכסים במי מלח – כפית לכל כוס מים, לפי גודל הצנצנת.

מכסים את הצנצנת בבד ומשאירים אותה כך למשך שבוע.

לאחר שבוע מכסים במכסה, מכניסים למקרר, ונהנים.