15 כופתאות

החומרים:

5 תפוחי-אדמה בינוניים

שליש כוס קמח מנופה

רבע כוס סולת

1 כפית מלח

1 ביצה טרופה

2 כפיות חלב או מים

חמאה

פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי-האדמה בקליפתם ומצננים. קולפים ומועכים בסיר על להבה נמוכה.

מוסיפים קמח, סולת, מלח, ביצה וחלב. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.

מקמחים את הידיים וצרים כדורים קטנים.

מרתיחים בסיר 2 ליטרים מים בתוספת מלח. מכניסים את הכדורים בזהירות ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

בינתיים ממיסים במחבת רחבה את החמאה, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים קלות.

כאשר הכדורים צפים על פני המים, מוציאים בכף מחוררת ומעבירים למחבת עם פירורי הלחם, מגלגלים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.