המתכון באדיבות היחידה לתזונה ודיאטה

במחוז ת"א-יפו של שירותי בריאות כללית                                    

 

החומרים (ל-6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר רזה חתוך לקוביות

1 כף שמן זית

3 גזרים פרוסים

1 פלפל אדום ברצועות

3 בצלים ירוקים (החלק הלבן)

2 כוסות ברוקולי מבושל

2 כוסות ציר מרק ירקות

מלח ופלפל לפי הטעם

למשרה:

2 כפות רוטב סויה

1 כף יין אדום

2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בתוכו את קוביות הבשר במקרר לשלוש שעות. מחממים שמן בסיר וכשהוא חם מוסיפים גזר, פלפל ובצל ירוק ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את הבשר עם המשרה לירקות ומתבלים. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עשר דקות נוספות.

ערכים תזונתיים למנה:

330 קלוריות, 39 גרם חלבון, 14 גרם פחמימות, 12.6 גרם שומן מתוכם 3.7 גרם שומן רווי, 100 מ"ג כולסטרול, 70 מ"ג סידן ו- 5 מ"ג ברזל